Skip to main content

Gevulde courgettebloemen uit de oven

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 courgettebloemen

In Huis

  • 1 citroen
  • 2 takjes tijm (of gedroogde)
  • 150 gram ricotta
  • 50 gram Parmezaanse of andere overjarige kaas
  • om te besprenkelen olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ºC.
  2. Boen de citroen goed schoon, droog af en rasp de schil. Rasp de overjarige kaas en ris de tijm. Je kunt ook 1 tl gedroogde tijm gebruiken.
  3. Doe de ricotta in een mengkom, meng hier de citroenschil, tijm, 30 gram van de geraspte kaas en zout en peper door heen.
  4. Maak de courgettebloemen voorzichtig schoon en verwijder de stamper. Vul de courgettebloemen met de ricottavulling en sluit de bloemblaadjes door ze lichtjes om elkaar te draaien.
  5. Leg de gevulde courgettebloemen op bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Strooi de rest van de geraspte kaas eroverheen.
  6. Bak de bloemen in 15 tot 20 minuten gaar en laat enkele minuten afkoelen voor je ze opdient.