Skip to main content

Gevulde courgettebloemen uit de oven

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Courgettebloem
  • 1 stuk(s) Courgette
  • 2 el Kervel
  • 50 g Geraspte kaas

In Huis

  • 3 stuk(s) Oude boterham
  • 200 ml Melk
  • Olijfolie
  • 1 teentje(s) Geperste knoflook
  • 1 stuk(s) Eieren
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verhit de oven voor tot 180 ºC. Maak de courgettebloemen voorzichtig schoon en verwijder de stamper.
  2. Snij de courgette in dunne reepjes (julienne) of piepkleine blokjes.
  3. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en courgettereepjes 5 minuten.
  4. Week de broodstukjes 5 minuten in de melk. Knijp het brood iets uit.
  5. Doe het courgettemengsel in een schaal en voeg er de kervel, het brood, de helft van de Parmezaanse kaas, zout en peper aan toe. Meng alles goed door elkaar en proef. Voeg daarna het ei toe en meng dat er ook goed doorheen. Vouw de bloemen voorzichtig open en vul met het mengsel.
  6. Leg de gevulde courgettebloemen op een ingevette bakplaat en giet er olijfolie over. Strooi de rest van de Beemster kaas eroverheen.
  7. Bak de bloemen in 15 tot 20 minuten gaar en laat enkele minuten afkoelen voor je ze opdient.