Skip to main content

Gevulde courgettes met gehakt en bloemkoolcouscous en za atar

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Courgette
  • 1 stuk(s) Ui
  • 2 stuk(s) Puntpaprika
  • 500 g Rundergehakt
  • 8 stuk(s) Gekleurde tomaten
  • 1 stuk(s) Bloemkool
  • 1 stuk(s) Lente-ui
  • 4 tl Za'atar kruiden

In Huis

  • 1 teen Knoflook
  • 1 tl Tijm
  • Olijfolie om te bakken
  • Olijfolie (besprenkelen)
  • Olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl Citroensap
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de courgettes in de lengte en haal met een lepeltje het vruchtvlees eruit, snij dit in stukjes en bewaar. Leg de helften in een groot bakblik of 2 ovenschalen (er moeten straks nog tomaatjes bij kunnen). Bestrooi de courgettehelften met peper en zout en zet alvast in de oven terwijl je verder gaat met de rest.
  2. 2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snij de paprika in kleine stukjes. Fruit de ui en voeg dan het gehakt toe. Bak rul en voeg dan de helft (!) van de paprika toe en het vruchtvlees van de courgette. Bak een paar minuten en breng op smaak met de tijm, peper en zout
  3. 3. Snij intussen de tomaten in stukjes. Meng de tomaten met een beetje olijfolie, de gehakte knoflook, peper en zout.
  4. 4. Vul de courgettes met het gehaktmengsel en leg de tomaten er omheen. Schuif terug in de oven gedurende 15-20 minuten.
  5. 5. Maak de bloemkoolcouscous. Snij de bloemkool in kwarten en rasp dan elk stuk zo ver als je kan met de grove of de fijne rasp (net wat je lekker vindt)of in de keukenmachine.
  6. 6. Snij de lente-ui in ringetjes. Meng door de bloemkoolcouscous met de andere helft van de stukjes paprika, de olijfolie extra vierge, citroensap, peper en zout.
  7. 7. Besprenkel de courgettes met een deel van de za atar kruiden als ze uit de oven komen, serveer met de couscous en geef de rest van de za atar er naar smaak bij.
  8. <br>Let op: je hebt deze week twee keer ui en lente-ui nodig.