Skip to main content

Gevulde courgettes met pittige boerderijkaas en gevulde Mexicaanse bonen salade

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Courgette
  • 2 stuk(s) Maiskolven
  • 1 stuk(s) Ui
  • 200 g Boerderijkaas pikant
  • 1 blikje(s) Zwarte bonen
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 1 stuk(s) Lente-ui
  • 4 stuk(s) (Roze) tomaten
  • 1 krop(pen) Ijsbergsla
  • 4 el (gehakt) Koriander

In Huis

  • Olijfolie (om in te smeren)
  • 3 teen Knoflook
  • 1 el Olie om te bakken
  • 4 tl Kerriepoeder
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Citroensap
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan water aan de kook voor de mais.
  2. 2. Halveer de courgettes in de lengte en kerf ze kruislings in met een scherp mesje zonder dat je door de schil heengaat. Hol ze met een lepel uit tot ca. een halve cm van de schil en bewaar het vruchtvlees voor straks.
  3. 3. Smeer de courgettes in met olijfolie en besprenkel de binnenkant met wat zout. Leg op bakpapier op een bakblik en schuif vast in de voorverwarmende oven.
  4. 4. Haal de mais af en halveer de kolven. Kook ze gaar in ca. 12 minuten.
  5. 5. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de kerriepoeder zachtjes in een beetje olie in een pan met anti-aanbaklaag en voeg ui en knoflook toe.
  6. 6. Snij het courgette vruchtvlees in stukjes en voeg bij de ui en knoflook. Laat zachtjes meebakken totdat de courgette gaar is en het vocht wat verdampt.
  7. 7. Rasp de kaas. Smelt, wanneer het groentemengsel niet meer zo nat is, de helft van de kaas erdoor en breng goed op smaak met peper.
  8. 8. Haal de courgettehelften uit de oven, verdeel de vulling in de helften en bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Schuif gedurende ca. 10 minuten in de oven totdat ze mooi bruin zijn.
  9. 9. Ga nu de salade maken. Snij de gare maiskorrels van de kolven en doe in een slabak. Laat de zwarte bonen uitlekken en voeg toe. Snij de rode peper fijn en de lente-ui in ringetjes. Snij de tomaten in stukjes. Halveer de ijsbergsla, verwijder het hart en snij in fijne reepjes. Hak de koriander fijn. Meng alles samen met de olie extra vierge, het citroensap en peper en zout. Serveer met de gevulde courgettes.
  10. <br>Let op: Je hebt twee keer tomaten en ijsbergsla nodig deze week.