Skip to main content

Gevulde frittata met portobello, noedels, en een zoetzure komkommersalade

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Portobello
  • 12 stuk(s) Eieren
  • 8 stengel(s) Bosui
  • 160 g Noedels
  • 2 stuk(s) Komkommer
  • 10 g Gember + Rode peper
  • 4 el Plantaardige olie
  • 6 el Azijn
  • 1 tl Suiker
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Sojasaus
icon package

Recept stappen

  1. Kook de noedels in 8 minuten gaar. Spoel af met koud wateren trek uit elkaar. Zet weg tot gebruik.
  2. Snij de komkommers in plakjes met een kaasschaaf en meng met azijn en suiker. Breng op smaak met peper en zout en zet ook weg om in te trekken.
  3. Kluts de eieren met wat peper en zout in een grote mengkom. Meng de gare noedels door de eieren (als je denkt dat een half pak te veel is, doe je iets minder).
  4. Snij de stengels bosui in plakjes, bewaar 1 gesneden stengel voor het garneren.
  5. Snij de portobello door de helft en daarna in plakjes. Maak de tenen knoflook schoon en hak fijn. Schil en rasp het stukje gember (optioneel).
  6. Zet een koekenpan op het vuur en verhit de zonnebloem olie.
  7. Doe de bosuitjes, de portobello, de knoflook (en de gember) in de pan, en bak tot de bosuitjes en portobello zacht zijn geworden. Bestrooi met peper en meng de sojasaus door het mengsel.
  8. Bak ongeveer 3 minuten, zodat alles een beetje kleurt.
  9. Haal de pan van het vuur en roer de inhoud door het ei-noedelsmengsel in de kom. Zorg dat alles goed verdeeld is.
  10. Zet deze pan met wat olie weer op het vuur met indien je kookt voor 4 personen gebruik vanaf hier dan een tweede pan.
  11. Giet het eiermengsel weer terug in de pan(-nen) en zorg dat ei, portobello en noedels gelijkmatig verdeeld zijn over de pan(-nen).
  12. Zet het vuur laag en doe een deksel op de pan(-nen) tot dat het ei goed gestold is, dan is de frittata klaar.
  13. Meng de komkommersalade met een lepel olie en maak op smaak met peper en zout.
  14. Serveer de frittata met de komkommersalade.