Skip to main content

Gevulde groentequiche met gemengde sla

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Prei
  • 250 g Winterpeen
  • 2 stuk(s) Venkel
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 1 bakje(s) Zure room
  • 6 stuk(s) Eieren
  • 150 g Geraspte kaas
  • 3 el Bladpeterselie
  • 1 pak(ken) Bladerdeeg
  • 1 zakje(s) Gemengde sla

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Witte wijnazijn
  • 1 el Olijfolie om te bakken
  • 1 el Tijm
  • 1 blokje(s) Groentebouillon
  • Om in te vetten Olie
  • 40 g Bloem
  • 1 tl Mosterd
  • 3 el Olijfolie
  • naar smaak Zwarte peper
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat het bladerdeeg in de koelkast tot gebruik!
  2. 1. Snij de prei in dunne ringen en was grondig. Snij 2/3 van de benodigde winterpeen in de lengte doormidden en dan in dunne plakjes. Snij 2/3 van de venkel in stukjes. Hak de knoflook fijn.
  3. 2. Snipper de rode ui. Vermeng een halve eetlepel gesnipperde rode ui met de witte wijn azijn en zet even weg.
  4. 3. Bak in wat olie de rest van de ui, prei, winterpeen, venkel en knoflook op middelmatig vuur. Voeg na een paar minuten de tijm toe en kruimel het bouillonblokje erbij (1/2 bij 4p). Voeg 2 el water toe, roer om en stoom met deksel op laag vuur in ca. 5 minuten tot het zacht begint te worden.
  5. 4. Klop de eieren los met het bakje zure room. Voeg flink zwarte peper toe en roer de geraspte kaas erdoor. Hak de peterselie en roer erbij.
  6. 5. Vet een ronde quiche vorm in met wat olie en leg daar het bladerdeeg in zodat de randen een paar centimeter omhoog staan. Vul met de groenten en giet het eiermengsel erbij. Vouw de randen een beetje naar binnen als dat kan. Bak in ca. 25 minuten in de oven totdat het bladerdeeg bruin en gaar is en de eieren gestold zijn.
  7. 6. Rasp de rest van de winterpeen en snij de rest van de venkel in hele dunne plakjes
  8. 7. Meng in een slakom de mosterd met de rode ui in azijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de plakjes venkel en geraspte winterpeen er ook bij en roer door. Zet weg tot de pie klaar is.
  9. 8. Was de sla en doe op het laatst met de olijfolie extra vierge bij de venkel en peen. Serveer met de pie.
  10. <br>Let op: elders deze week heb je ook nog rode ui nodig.