Skip to main content

Gevulde groentesoep met ricotta-citroentoast

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Ui
  • 4 stuk(s) Aardappelen
  • 2 stengel(s) Bleekselderij
  • 1 stuk(s) Spitskool
  • 16 stuk(s) Cherrytomaatjes
  • 4 stuk(s) Boterham

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • om te bakken Olie
  • 1 liter Groentebouillon
  • 4 el Ricotta
  • 1 tl Citroenrasp
  • naar smaak Peper en zout
  • naar smaak Olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui en snij de knoflook in plakjes. Schil en halveer de aardappels en snij de bleekselderij en spitskool in stukjes.
  2. Verhit de olie in een grote soeppan en bak hierin de ui aan tot deze zacht is geworden.Voeg dan de knoflook toe en bak kort mee. Voeg de bleekselderij en aardappel toe en bak 3 minuten mee. Voeg de spitskool toe en bak mee. Schenk er de bouillon bij en breng aan de kook.
  3. Kook 30 minuten tot de groenten gaar is. Voeg dan de tomaat toe en laat nog 10 minuten zachtjes koken.
  4. Rooster in de tussentijd de boterhammen. Meng de ricotta met de citroenrasp en breng op smaak met peper en zout. Besmeer het geroosterd brood er mee.
  5. Serveer de soep in borden. Leg een snee van het brood op de soep. Druppel er wat olijfolie over en serveer.