Skip to main content

Gevulde kippendijfilet met raapstelenstamppot

Varken

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 3 takje(s) Dragon
  • 4 takje(s) Peterselie
  • 200 g Grie naturel (feta)
  • 400 g Kippendijfilet
  • 2 bosje(s) Raapstelen

In Huis

  • 1 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 1 tl Citroenrasp
  • 4 plakje(s) Ontbijtspek
  • 100 g Boter
  • 1000 g Kruimige aardappelen
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 100 ml Warme melk
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snipper de ui zeer fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui zachtjes 5 minuten aan of totdat deze zacht is geworden.
  2. 2. Hak de verse kruiden fijn. Meng de grie goed met de verse kruiden, de citroenrasp en de gebakken ui met een vork. Breng op smaak met zout en peper.
  3. 3. Bestrooi de kippendij met zout en peper. Verdeel het grie-mengsel over het vlees.
  4. 4. Rol om elke filet 1 stukje ontbijtspek. Bind kruislings goed dicht met een paar stukjes keukentouw. Of gebruik cocktailprikkers. Zorg dat de zijkanten ook dichtzitten.
  5. 5. Verhit 50 g van de boter in een braadpan en bak de filetrolletjes om en om bruin op middelhoog vuur. Draai het vuur lager. Doe het deksel op de pan en laat zachtjes 20 minuten garen. Draai af en toe om.
  6. 6. Maak in de tussentijd de stamppot. Schil de aardappels. Was de raapsteeltjes, verwijder de worteltjes en hak ze grof. Pel de knoflook. Kook de aardappels met de knoflook gaar in water met wat zout.
  7. 7. Stamp de aardappelen en knoflook fijn met een pureestamper. Voeg eerst de boter en dan beetje bij beetje de melk toe totdat je een mooie smeuïge puree hebt.
  8. 8. Voeg dan citroensap van de halve citroen en peper en zout naar smaak toe en roer goed door elkaar.
  9. 9. Warm vlak voor het opdienen nog even door en roer er dan pas de raapstelen doorheen met een houten lepel. Serveer met de kiprolletjes.