Skip to main content

Gevulde koolrabi a la Escoffier

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 koolrabi
  • 4 aardappelen

In Huis

  • naar smaak peper en zout
  • 3 el boter
icon package

Recept stappen

  1. Schil de koolrabi. Maak met een scherp mes een diepe cirkel in de onderkant. Blancheer de koolrabi in gezouten water totdat hij bijna gaar is (ongeveer 10 minuten).Kook ook de aardappelen gaar. Laat de koolrabi uitlekken en afkoelen. Hol hem dan met een scherp mesje zo ver mogelijk uit.
  2. Meng de inhoud met een zelfde hoeveelheid geprakte aardappel en meng dat met zout, peper en een flinke klont boter. Vul de rapen met dit mengsel hoog op.
  3. Smelt de rest van de boter in een diepe pan en zet de rapen erin om verder te stoven gedurende 20 minuten. Bedruip ze regelmatig met de boter.
  4. <br>Tip: Je kunt de aardappelen ook vervangen door een andere vulling naar eigen smaak. En evt nog wat blauwe kaas toevoegen om er een extra bite aan te geven!