Skip to main content

Gevulde koolrolletjes in tomatensaus met knolselderijsalade

Vegetarisch

  • Totale tijd 90 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Spitskool
  • 1 stuk(s) Ui
  • 2 el Peterselie
  • 350 g Knolselderij
  • 2 el Geitenyoghurt

In Huis

  • 250 g Rijst
  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Boter
  • naar smaak Peper en zout
  • 500 ml Passata
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 5 el Mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.Kook de rijst gaar volgens gebruiksaanwijzing. Laat afkoelen.
  2. Breng een grote pan met water met wat zout aan de kook. Haal voorzichtig 8 bladeren van de kool en blancheer ze in het kokende water. Laat ze uitlekken.
  3. Snipper de ui. Pers de knoflook. Hak de peterselie fijn. Verhit de boter in een koekenpan op een middelhoog vuur en bak de ui en knoflook ca. 5 minuten. Voeg de rijst toe. Breng op smaak met peper, zout en peterselie. Schep goed om. Vul de koolbladeren in het midden met ca. 4 eetlepels van het rijstmengsel. Rol de bladeren op en vouw de uiteinden naar binnen dicht. Zet de rolletjes eventueel met prikkers vast. Leg de rolletjes in de ovenschaal en schenk de passata erover. Dek de schaal af.Laat ca. 20 minuten in het midden van de oven bakken.
  4. Snijd in de tussentijd de knolselderij in lucifertjes m.b.v. een mandoline of huishoudmachine. Besprenkel met citroensap om verkleuren te voorkomen.
  5. Breng een pan water met wat zout aan de kook. Blancheer de selderij heel kort. Doe in een vergiet en spoel af onder de koude kraan. Meng mayonaise en yoghurt en verdun met wat citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Schep de afgekoelde selderij door de mayonaise en laat intrekken.
  6. Serveer met koolrolletjes.
  7. <br>Tip: ook lekker met gebakken aardappels er naast.