Skip to main content

Gevulde koolrolletjes met pindasaus

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Rode linzen
  • 100 g Basmatirijst
  • 1 stuk(s) Uien
  • 2 stengel(s) Lente-ui
  • 1 bakje(s) Specerijen (met stip)
  • 2 stuk(s) Spitskool
  • 2 zakje(s) Pinda boemboe
  • 2 el Koriander

In Huis

  • 300 ml Water
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Plantaardige olie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor tot 100 graden °C. Doe de linzen en de rijst samen in een pan met voldoende gezouten water en kook gaar in 10-12 minuten.
  2. 2. Snipper intussen de ui en pers de knoflook. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook 5 min totdat de ui glazig en zacht is. Snij intussen de lente ui fijn en roer erbij, samen met de piment en de paprikapoeder (uit het bakje).
  3. 3. Meng de linzen en rijst met het ui-mengsel en grof gehakte koriander tot een vulling. Bewaar nog wat koriander om te garneren. Breng op smaak met peper en zout.
  4. 4. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Haal 2 koolbladeren pp voorzichtig los en blancheer in het kokend water totdat ze zacht en vouwbaar zijn. Laat uitlekken op een schone theedoek.
  5. 5. Leg een koolblad met de holle kant naar boven voor je. Snij het dikste gedeelte van de middennerf weg. Schep wat vulling op het koolblad en rol een stukje op. Begin bij de punt van het koolblad. Sla de zijkanten over de vulling en rol verder op totdat je een mooi pakketje hebt. Maak zo 2 rolletjes pp.
  6. 6. Leg met de naad naar beneden in een ovenschaal en hou warm in de oven.
  7. 7. Zet intussen een steelpannetje op met de pindasaus en voeg 100 ml water per zakje pindasaus toe. Warm al roerend langzaam op tot een gladde pindasaus. Voeg nog wat water toe als de saus te dik wordt. Bartje Boemboe zegt altijd: hou de pindasaus goed dun, zo hoort het!
  8. 8. Schenk over de koolrolletjes. Garneer met wat korianderblad en serveer.
  9. <br>In het specerijenbakje (met stip) zit: 1/2 tl pimentpoeder en 1 tl paprikapoeder.<br>Tip: maak van de kool die je over hebt een eenvoudige koolsalade, lekker voor erbij!