Gevulde kwarteleitjes met spekjes

Voorgerecht, Bijgerecht

  • Totale tijd minuten
Gevulde kwarteleitjes met spekjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 12 stuks kwarteleitjes
  • 200 gram spekreepjes

In Huis

  • 2 el mayonaise
  • 5 gram bieslook
  • naar smaak truffelolie (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Breng een ruime pan met water aan de kook.
  2. Kook de kwarteleitjes 5 minuten en laat ze daarna goed schrikken met koud water.
  3. Verwarm een koekenpan en bak de spekreepjes tot deze helemaal krokant zijn. Laat goed uitlekken op een bord met keukenpapier. Snij de grote spekreepjes klein, zodat ze straks niet te groot zijn op de kwarteleitjes.
  4. Hak ondertussen de bieslook fijn.
  5. Pel de eitjes en halveer ze. Haal het eigeel uit de gehalveerde eitjes en doe dit in een apart bakje.
  6. Voeg de aangegeven hoeveelheid mayonaise toe bij het eigeel en pureer het geheel tot een gladde massa. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en de gehakte bieslook. Voeg eventueel wat truffelolie toe als je dit in huis hebt.
  7. Vul de gehalveerde eitjes met het eigeel mengsel (zie tip). Bestrooi de gevulde eitjes op het laatste met de uitgebakken spekreepjes.
  8. Je kunt de eitjes met een theelepel vullen, maar voor het mooiste resultaat kun je het beste een spuitzak gebruiken als je dit in huis hebt.