Skip to main content

Gevulde linzensalade met bietjes, geitenkaas, tomaten en rucola

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 50 g Geitenkaas
  • 250 g Cherrytomaatjes
  • 250 g Bieten
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 1 stuk(s) Lente-ui
  • 1 handje(s) Rucola
  • 1 stuk(s) Stokbrood

In Huis

  • 200 g Belugalinzen
  • 2 takje(s) Tijm
  • 1 blaadje(s) Laurier
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 200 g Rode Druiven
  • 20 g Pepitas
  • Zout
  • 6 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Rode wijnazijn
  • 1 tl Mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Kook de bietjes gaar in ca. 50 minuten. Laat afkoelen, schil en snij in stukken.
  2. Kook de linzen net aan gaar in een pan met ruim water, zout en het ongepelde, geplette knoflookteentje, het laurierblad en de tijm in ca. 15 minuten. Verwijder de knoflook (bewaar), laurier en tijm. Giet af.
  3. Maak een dressing door de olie, azijn en mosterd te mengen. Knijp er het gekookte teentje knoflook in uit en meng goed.
  4. Doe de linzen in een schaal en meng met de dressing.
  5. Halveer de tomaatjes en de druiven, snij de ui in halve ringen en de lente-ui in ringetjes. Schep de rucola, ui, tomaatjes, pepitas en rode druiven door de linzen. Brokkel er wat geitenkaas over.
  6. Serveer met het stokbrood.