Gevulde meiraap met couscous, feta en rozijnen en gevulde champignons met gekruide kaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten
Maaltijdbox met duurzame streekproducten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks meiraap
  • 1 el peterselie
  • 300 gram kastanje champignons
  • 100 gram stormkracht kaas

In Huis

  • 100 gram couscous
  • 4 el pijboompitten
  • 1 el dille
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 el (blanke) rozijnen
  • 60 gram fetakaas
  • 1 el balsamicoazijn
  • om te besprenkelen olijfolie
  • naar smaak chilivlokken
  • naar smaak tijm, gedroogd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.
  3. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge pan.
  4. Halveer de meirapen. Schep met een parisienne boor, ook wel bekend als meloenboor, het vruchtvlees uit de meirapen. Let erop dat je de buitenkant en onderkant intact laat.
  5. Snij het geschepte vruchtvlees in blokken van 1 cm. Hak de peterselie en dille fijn. Meng de meiraapblokjes, dille, peterselie, geroosterde pijnboompitten, olijfolie extra vierge en rozijnen door de couscous. Verkruimel de feta erover en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Vul de meirapen met de couscous, druk goed aan. Leg de gevulde meirapen in een ovenschaal. Schenk er 1 cm kokendheet water en de balsamicoazijn bij. Dek de ovenschaal af met alumiliumfolie en plaats 30 minuten in de oven.
  7. Rasp de stormkracht kaas en pluk de steeltjes van de champignons eruit. Vul de champignons met de geraspte kaas en leg in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en strooi chilivlokken en gedroogde tijm erover. Schuif de laatste 10 minuten in de oven.
  8. Verwijder het folie van de ovenschaal en rooster nog 15-20 minuten tot de meirapen zacht verend zijn.
  9. Serveer de gevulde meiraap met de gevulde champignons.
  10. Als er nog couscoussalade over is kun je het erbij serveren.