Gevulde Mexicaanse schotel met merguezworstjes

Lam, Kalf, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Gevulde Mexicaanse schotel met merguezworstjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram oranje bataat
  • 2 stuks rode paprika
  • 1 stuks witte ui
  • 4 stuks merguezworstje
  • 2 stuks maiskolven

In Huis

  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 0.25 tl cayennepeper (optioneel)
  • olie om te bakken
  • 600 gram bonenmix
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de bataat, snij in blokjes en doe in een mengkom. Snij de paprika in reepjes en de ui in dunne partjes. Voeg bij de bataat in de mengkom. Voeg paprika- en komijnpoeder en indien gewenst een mespuntje cayenne toe, samen met zout, peper en een scheut olie. Schud grondig, spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in de oven voor 20-25 minuten.
  3. Verwarm olie in een koekenpan en schroei daarin de merguezworstjes dicht.
  4. Haal intussen de maiskolven af en snij met een groot mes de korrels er voorzichtig af (anders springen ze alle kanten op!). Snij desnoods eerst door de helft. Bak ca. 8 minuten mee met de worstjes tot de korrels beetgaar zijn. Je kan eventueel de worstjes er wat eerder uithalen en warmhouden als je denkt dat ze onnodig uitdrogen.
  5. Warm de bonenmix zachtjes op in een pannetje (in eigen vocht). Giet af.
  6. Meng de ovengroenten, mais en bonen door elkaar. Serveer met de worstjes.
  7. Lekker met een zelf gemaakte tzatziki!