Gevulde Mexicaanse schotel met merguezworstjes en funky yoghurtsausje
Lam, Kalf, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram oranje bataat
- 2 stuks rode paprika
- 1 stuks ui
- 4 stuks merguezworstje
- 2 stuks maiskolven
- 1.5 blikjes bonenmix
- 15 gram koriander
- 1 stuks rode peper
- 1 stuks limoenrasp
- 200 gram yoghurt
- 1 kneepje limoensap
- 2 stuks little gem
In Huis
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 0.25 tl cayennepeper (optioneel)
- 3 teentjes knoflook (met schil)
- olie om te bakken
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de bataat, snij in blokjes en doe in een mengkom. Snij de paprika in reepjes en de ui in dunne partjes. Voeg bij de bataat in de mengkom. Voeg paprika- en komijnpoeder en indien gewenst een mespuntje cayenne toe, samen met zout, peper, de hele tenen knoflook en een scheut olie. Schud grondig, spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in de oven voor 20-25 minuten.
- Verwarm olie in een koekenpan en schroei daarin de merguezworstjes dicht. Haal intussen de maiskolven af en snij met een groot mes de korrels er voorzichtig af (anders springen ze alle kanten op!). Bak ca. 8 minuten mee met de worstjes tot de korrels beetgaar zijn. Je kan eventueel de worstjes er wat eerder uithalen en warmhouden als je denkt dat ze onnodig uitdrogen.
- Warm de bonenmix zachtjes op in een pannetje (in eigen vocht). Giet af.
- Hak de koriander (incl. dunne steeltjes) fijn, snij de rode peper in dunne ringetjes (laat de zaadlijsten zitten als je van pittig houdt), rasp de schil van de limoen. Meng samen met de yoghurt in een kommetje. Doe er een kneepje limoensap bij. Breng op smaak met peper en zout
- Druk de gepofte knoflookjes uit het velletje en prak/snij fijn. Roer door de yoghurtsaus.
- Meng de ovengroenten, mais en bonen door elkaar. Snij de little gem in reepjes en schep er voorzichtig doorheen. Serveer met de worstjes en een flinke dot yoghurtsaus.