Skip to main content

Gevulde omelet met ovenfrietjes, mayo en sla

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo Agria aardappelen
  • 2 stuk(s) Prei
  • 1 bakje(s) Champignons
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 8 stuk(s) Eieren
  • 2 zakje(s) Gemengde sla

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • om te bakken Boter
  • naar smaak Peper en zout
  • om te bakken Olie
  • 1 tl Mosterd
  • 2 el Citroensap
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schrob de aardappels schoon, snij ze in de lengte doormidden en dan in lange smalle partjes. Hussel ze in een ovenschaal goed om met olijfolie en schuif in de oven voor ongeveer 30 min. Roer ze halverwege de tijd even om.
  3. Maak intussen de mayonaise met een staafmixer. Split twee van de eieren en doe het eigeel in een staafmixbeker. Doe de mosterd erbij en meng het tot een egaal geheel. Schenk langzaam de olijfolie erbij terwijl de staafmixer draait. Controleer tussendoor of het de gewenste dikte heeft. Als de juiste dikte is bereikt voeg je het zout en peper toe en de helft van het citroensap (mag uit flesje). Roer goed door. Je kan de mayonaise ongeveer 3 dagen bewaren in een afgesloten potje in de koelkast.
  4. Kerf de prei in de lengte in, spoel evt zand er tussen uit en snij in ringen.
  5. Snij de champignons in plakjes. Hak de knoflook fijn.
  6. Bak in een koekenpan met wat olie de champignons even aan. Voeg na een paar minuten de prei en de knoflook toe en laat even verder bakken. Maak als de groenten gaar zijn op smaak met peper en zout.
  7. Maak de sla aan met een simpele vinaigrette naar smaak.
  8. Rasp de Parmezaanse kaas. Hak de peterselie fijn.
  9. Kluts de overige eieren los en meng met peper, zout en de parmezaanse kaas en de peterselie.
  10. Als de aardappels bijna klaar zijn ga je met de overige eieren de omelet bakken. Smelt in een koekenpan een beetje boter en wat olie en bak daarin een simpele omelet. Bak er twee als je voor 4p kookt.
  11. Leg op elke omelet de helft van de groente en klap dicht. Serveer met aardappelen, mayo en sla.