Skip to main content

Gevulde paprika en courgette met couscous

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) paprika
  • 2 stuk(s) courgette
  • 250 g tomaten
  • 200 g grie rozemarijn
  • 2 takje(s) koriander
  • 1 takje(s) verse munt

In Huis

  • 150 g couscous
  • 2 stuk(s) ui klein
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 tl gedroogde tijm
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Maak de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snij de paprika’s doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snij de courgettes in de lengte doormidden en haal met een lepel het vruchtvlees eruit en hak dit fijn. Hak de ui en de knoflook ook fijn. Snij de tomaten in kleine blokjes. Verbrokkel de grie (feta). Snij de kruiden fijn.
  3. Bak in een koekenpan met een scheutje olijfolie de ui even aan tot hij zacht begint te worden. Voeg dan de fijngehakte courgette vruchtvlees, tomaten, koriander, munt en knoflook toe en bak dit nog even goed door.
  4. Meng het courgette mengsel samen met ¾ van de feta door de nog warme couscous. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, citroensap en peper en zout.
  5. Vul de paprika en courgettehelften met de couscous, strooi de overgebleven grie erover en zet in een ovenschaal. Giet er een klein scheutje water bij en dek af met aluminimum folie. Zet gedurende 20 minuten in de oven. Haal dan het folie eraf en zet de oven op 200 graden. Bak nog eens 20 minuten tot de bovenkant van de gevulde groenten goudbruin is.
  6. Lekker met een frisse salade.
  7. Tip: als je van pittig houdt kan je het rode pepertje ook door de vulling doen; bak het dan even mee met de ui.NB. de grie zit alleen in de Weekendkrat Vega en Extra, dus niet in de gewone Weekendkrat!!!