Skip to main content

Gevulde paprika's

Vegetarisch

  • Totale tijd 55 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 paprika
  • 1 ui

In Huis

  • 150 gram rijst
  • 200 gram belegen kaas geraspt
  • 200 gram zwarte bonen
  • 1 el olijfolie (extra vierge)
  • 2 teentje(s) geperste knoflook
  • 200 gram gepelde tomaten
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Kook de rijst gaar volgens de instructie op de verpakking.
  2. Verwarm de oven voor op 175 C.
  3. Snij de paprikas overdwars doormidden en verwijder zaad en zaadlijsten. Snipper de ui. Rasp de kaas. Spoel de zwarte bonen en laat goed uitlekken.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui ca. 7 minuten zachtjes aan totdat hij glazig is geworden. Bak de knoflook vervolgens 1 minuut mee. Voeg de rijst, zwarte bonen, tomaat, chilipoeder en komijn toe en roer goed door. Voeg de helft van de kaas toe en roer weer door. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Vul de paprika helften en zet in een passende ovenschaal. Bestrooi de paprika’s met de rest van de kaas. Schuif in het midden van de oven een bak minimaal 30 minuten totdat de paprika zacht wordt en de kaas een bruin korstje heeft gegeven.
  6. Wijnsuggestie:Rioja Blanco - Rioja Vega (Rioja, Spanje), is mooi zuiver en fris droog. Heerlijk als aperitief en bij lichte salades.
  7. <br>Tip: lekker met een gemengde salade en/of een preifrittata.