Skip to main content

Gevulde pompoentjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 80 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Pompoen
  • 1 stuk(s) Uien
  • 100 g Champignons
  • 100 g Boerenkool
  • 250 g Kalfsgehakt
  • 2 stuk(s) Eieren

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Plantaardige olie
  • 1 tl Tijm
  • naar smaak Zeezout
  • naar smaak Versgemalen peper
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor tot 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. 2. Was de pompoentjes onder de kraan en snij een kapje van de bovenkant af. Bewaar het kapje. Schep de pitten uit de pompoenen met een lepel.
  3. 3. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de champignons in plakjes. Haal de nerven uit de boerenkoolbladeren en snij in dunne reepjes.
  4. 4. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de ui 5 minuten zachtjes aan. Voeg knoflook en champignons toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg gehakt, tijm, peper en zout toe en bak dit al omscheppend mee totdat het gehakt een beetje rul wordt.
  5. 5. Doe de boerenkool erbij en roerbak nog 5 minuten totdat deze iets geslonken is.
  6. 6. Laat de vulling een beetje afkoelen. Meng dan de eieren er doorheen.
  7. 7. Vul de pompoentjes met het gehaktmengsel en zet het kapje er weer bovenop. Bak in ca. 50 minuten gaar in de oven.
  8. 8. Serveer een halve pompoen per persoon met een lekkere salade.