Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gevulde portobello met geitenkaas en parelcouscous met raapsteelpesto

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Ontwerp zonder titel 5

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuks portobello
  • 1 zakje raapsteel
  • 100 gram oude geitenkaas Amalthea
  • 1 stuks venkel
  • 200 gram tomaatjes

In Huis

  • 2 flinke teen knoflook voor de portobello
  • olie om te bakken
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook voor de pesto
  • naar smaak milde olijfolie voor de pesto
  • kneepje citroensap (uit een flesje)
  • 300 gram parelcouscous
  • 40 gram amandelen
  • 1 stuks citroen
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Leg de portobello’s in een ovenschaal(tje) samen met de knoflooktenen. Besprenkel met olie en bestrooi met wat zout. Bak ca. 15 minuten in de oven.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan bruin en knapperig.
  4. Maak ondertussen de raapsteelpesto. Was de raapstelen en verwijder de worteltjes als die er zijn. Pureer, in het bakje van de staafmixer, de raapstelen met een teentje knoflook (groter of kleiner naar smaak) en voldoende milde olijfolie tot een pesto. Voeg de pijnboompitten toe en mix nog heel kort. Let op! Bewaar een deel van de pijnboompitten ter garnering. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
  5. Besprenkel de portobello’s met wat raapsteelpesto. Rasp de geitenkaas en strooi erover. Schuif 5 minuten terug in de oven.
  6. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Verwijder het loof en kontje van de venkel. Snij in dunne reepjes. Verwarm olie in koekenpan en bak de venkel ca. 8 minuten op middelhoog vuur beetgaar. Halveer de tomaatjes en bak de laatste 5 minuten mee met de venkel.
  8. Rooster de amandelen bruin en knapperig in de koekenpan van de pijnboompitten.
  9. Giet de parelcouscous af en meng met de rest van de pesto, venkel en tomaatjes.
  10. Verdeel de parelcouscous en portobello’s over de borden en garneer met de amandelen en overige pijnboompitten.