Gevulde portobello met palmkoolpesto, aardappelen en verse rozemarijn

Vegan

  • Totale tijd 35 minuten
Maaltijdbox met duurzame streekproducten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 gram nicola aardappelen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 stuks ui
  • 400 gram peen
  • 4 stuks portobello
  • 150 ml palmkoolpesto

In Huis

  • 4 el olijfolie (milde)
  • 2 tl honing
  • 60 gram walnoten
  • naar smaak olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de aardappelen in de lengte doormidden en daarna in lange, smalle parten.
  3. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak de blaadjes fijn.
  4. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de aardappelen met de helft van de rozemarijn, peper en zout, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Haal in de laatste 5 minuten de deksel van de pan.
  5. Snij ondertussen de ui in ringen. Schil en snij de peen in plakken.
  6. Leg de peen en ui op een bakplaat met bakpapier. Leg de portobello er met de open kant naar boven. Besprenkel met de overige olijfolie en de honing en bestrooi met de overige rozemarijn, peper en zout. Bak 15 minuten in de oven.
  7. Hak ondertussen de walnoten grof. Strooi de walnoten na 10 minuten over de bakplaat met groenten en vul de portobello’s met de palmkoolpesto en schuif 5 min terug in de oven.
  8. Verdeel de aardappelen en portobello met ovengroenten over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.