Skip to main content

Gevulde portobellos met erwten en grie

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 pakjes portobello
  • 1 ui
  • 100 gram courgette
  • 100 gram grie naturel (feta)

In Huis

  • besprenkelen olijfolie
  • 2 el munt
  • 200 g doperwten
  • 1 teentje(s) geperste knoflook
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180C. Bekleed de ovenplaat met bakpapier.
  2. Verwijder het steeltje uit de portobellos en bewaar. Zet de portobellos op de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie. Schuif in de oven en bak 10 minuten voor zodat ze voorgaren. Zet de kookwekker. Het moet niet te lang garen.
  3. Hak de ui fijn, snij de courgette in kleine blokjes en hak de munt fijn.
  4. Blancheer de doperwten in water met wat zout. Spoel af onder koud stromend water. Verhit in de tussentijd de olie in een koekenpan en bak de ui aan totdat die glazig wordt. Hak de stelen van de portobellos fijn en roer door de ui en knoflook. Doe het deksel op de pan en smoor 10 minuten totdat alles gaar is. Roer tussendoor telkens om, zodat het niet aanbrandt. Voeg de courgette en knoflook toe en smoor nog een paar minuten. Schep de erwten erdoor. Laat afkoelen.
  5. Schep de helft van de munt door het afgekoelde groentemengsel. Breng op smaak met peper. Schep de vulling in de portobellos en brokkel er wat grie over. Schuif in de oven en bak 10 minuten in het midden van de oven.
  6. Strooi de rest van de munt erover en serveer.