Skip to main content

Gevulde salade met verse mais, oesterzwam, tomaatjes, overjarige kaas en croutons

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 min minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 eieren
  • 2 maiskolven
  • 2 bruine puntjes
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 300 gram romainesla
  • 300 gram oesterzwammen
  • 80 gram overjarige kaas
  • 60 ml karnemelk

In Huis

  • olijfolie om te bakken
  • 1 teen knoflook (gesneden)
  • 2 el mayonaise
  • 1 teentje (klein) knoflook geperst
  • 2 el citroensap
icon package

Recept stappen

  1. Zet de eieren op in een pannetje met koud water. Breng aan de kook en laat ze vanaf dat het water kookt 4 minuten koken.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden voor de croutons*.
  3. Maak de maiskolven schoon en snij met een groot mes de korrels eraf. Bak ze in een koekenpan in een beetje olie in ca. 8 minuten gaar.
  4. Snij de broodjes in stukjes. Hussel in een mengkom met flink olie, peper, zout en een gesneden teen knoflook (of zie tip). Spreid uit over een bakplaat en schuif in de oven. Bak in ongeveer 10 minuten knapperig.
  5. Snij de tomaatjes door de helft en doe in een grote slabak. Snij de sla in repen, was met behulp van een slacentrifuge en voeg toe.
  6. Snij de oesterzwammen grof. Haal de mais uit de koekenpan en voeg bij de tomaten en sla. Bak de oesterzwammen in wat olie op hoog vuur bruin en beetgaar. Bestrooi met peper en zout.
  7. Rasp de helft van de kaas en brokkel de rest met behulp van een kaasschaaf. Pureer met een staafmixer de karnemelk, het geraspte deel van de kaas, de mayonaise en een klein teentje geperste knoflook samen met peper, zout en het citroensap tot een gladde dressing.
  8. Pel en halveer de eieren. Meng de dressing samen met de oesterzwammen bij de sla, mais en tomaat. Serveer de croutons, de eieren en de brokkelkaas erbij.
  9. Wil je de oven niet gebruiken en/of heb je iets meer tijd? Bak de croutons dan in een pan, dan zijn ze nog lekkerder! Gebruik voldoende olie en als je hebt een klontje boter. Draai het vuur uit als ze knapperig zijn, voeg het knoflookje toe en schudt de pan flink heen en weer, zodat de knoflook niet aanbrandt. Voeg peper en zout toe. Voila. Pas op, want kinderen eten het schaaltje leeg nog voordat je aan tafel gaat.