Gevulde snijbiet omelet met kaas en krieltjes met vinaigrette

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Gevulde snijbiet omelet met kaas en krieltjes met vinaigrette | recept uit de maaltijdbox

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks sjalot
  • 1 stuks rode puntpaprika
  • 400 gram snijbiet
  • 2 stuks pomodori tomaat
  • 10 stuks eieren
  • 100 gram geraspte kaas belegen
  • 600 gram krieltjes

In Huis

  • boter en olie om te bakken
  • 1 teen(tje) knoflook
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 tl mosterd
  • 3 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snij de sjalot in halve ringen.
  3. Smelt een klontje boter met wat olie in een grote wok en bak daarin de sjalot zachtjes aan. Voeg een beetje zout toe.
  4. Halveer de rode puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snij in halve ringen. Voeg bij de sjalot.
  5. Hak de knoflook fijn. Spoel de snijbietbladeren af en schud overtollig vocht van de bos. Snij de stengels van de snijbiet in stukjes en het blad in repen.
  6. Voeg de snijbietstengels en knoflook bij de paprika en sjalot en na een minuut of 2 het blad. Laat het blad slinken. Snij de tomaat in stukjes en bak even mee.
  7. Doe in een ingevette ovenschaal.
  8. Breek de eieren en klop los. Voeg de geraspte kaas toe met eventueel nog wat zout en flink peper. Giet over de groenten en schuif gedurende 15 minuten in de oven.
  9. Halveer de krieltjes en zet op in een laagje koud water met zout. Kook in ca.10 minuten gaar.
  10. Maak in een schaal(tje) een vinaigrette van de azijn, mosterd en extra vierge olijfolie, zout en peper. Giet de krieltjes af en meng bij de vinaigrette. Serveer de omelet met de krieltjes.