Gevulde tomaten met gebakken nieuwe Frieslander aardappelen en een salade van snijbonen, sperziebonen en cherrytomaatjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten
Gevulde eiren met bonensalade | Maaltijdboxen recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 0.5 stuks rode ui
  • 1 kilo Frieslander nieuwe aardappelen
  • 4 stuks vleestomaten
  • 8 blaadjes waterkers
  • 4 stuks eieren
  • 400 gram snijbonen
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 el dragonblaadjes
  • 250 gram rode cherrytomaatjes
  • naar smaak courgette (optioneel)

In Huis

  • 2 el rode wijnazijn
  • olie om te bakken
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan water (zonder zout) aan de kook voor de sperziebonen en tuinbonen.
  2. Snij de ui in dunne halve ringen. Doe in een bakje met de rode wijnazijn en laat marineren.
  3. Schrob de aardappelen schoon en snij ze in blokjes of partjes. Meng in een mengkom met olie, zout en peper. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif 25-30 minuten in de oven. De tomaten moeten er zo nog naast.
  4. Snij het kapje van de vleestomaten en hol uit met een mesje of lepel (zie tip 1). Bestrooi de binnenkant van de tomaat met flink wat zout en peper, de Provençaalse kruiden en een scheutje olie. Druk in elke tomaat een paar blaadjes waterkers. Breek er voorzichtig een ei in en zet bij de aardappelen in de oven voor ca. 20 minuten tot het ei gestold is.
  5. Verwijder de steeltjes van de snijbonen en snij in stukjes van ca. 2 cm. Voeg ze bij het kokende water. Zet een wekker op 10 minuten. Verwijder het steeltje van de sperziebonen (je kan het puntje laten zitten) en halveer. Voeg ze na ca. 4 minuten bij de snijbonen en kook ca. 6 minuten mee. Spoel de snij- en sperziebonen met koud water af om te voorkomen dat ze doorgaren.
  6. Hak de aangegeven hoeveelheid dragonblaadjes fijn. Voeg de overige takjes bij de kokende bonen.
  7. Maak de dressing in een slakom van de olijfolie extra vierge, mosterd en zout en peper. Schep de ui en de overgebleven rode wijnazijn erdoor. Voeg de gehakte dragonblaadjes toe. Halveer de cherrytomaatjes en voeg bij de dressing, samen met de snij- en sperziebonen (zie tip 2).
  8. Serveer de gevulde tomaat met de aardappeltjes en de bonen-tomatensalade.
  9. 1: Bewaar het vruchtvlees en smeer op een geroosterd broodje met een beetje knoflook, peper en zout. 2: Je hebt courgette over deze week. Lekker om rauw in kleine blokjes of dunne schijfjes door de salade te doen.