Skip to main content

Gevulde tomaten met little gem met blauwe kaasdressing en aardappelsalade

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Aardappelen
  • 2 tl Mosterd
  • 1 el Zure room
  • 2 stuk(s) Vleestomaten
  • 2 krop(pen) Little gem sla

In Huis

  • 1 el Witte wijnazijn
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Verse dille
  • naar smaak Peper en zout
  • 1 bol(len) Mozzarella
  • naar smaak Basilicum
  • 8 stuk(s) Ansjovis
  • 200 g Blauwe kaas
  • 3 el Karnemelk
  • 2 el Mayonaise
  • 2 tl Citroensap
  • 1 tl Suiker
  • naar smaak knoflookpoeder
  • 1 tl Worcestershire saus
  • om te bakken Olie
icon package

Recept stappen

  1. Kook de aardappelen gaar in ca. 15 min. Giet ze af en laat ze een beetje droog stomen.
  2. Maak de dressing door de mosterd en zure room met de witte wijnazijn, de olijfolie en de fijngehakte verse dille te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de warme aardappels in grove stukken en schep er voorzichtig de dressing door. Zet koel weg tot gebruik.
  4. Halveer de tomaten. Snij de mozzarella in stukjes. Verwarm de oven voor op 175 C. Laat de stukjes mozzarella op keukenpapier uitlekken.
  5. Snijd een heel dun plakje van de onderkant van de gehalveerde tomaat zodat ze als een bakje kunnen blijven staan. Hol ze uit met een theelepel.
  6. Vul de tomaten met stukjes mozzarella, wat basilicumblad en twee ansjovisfilets (vegetariers kunnen de ansjovis weglaten, strooi er dan wel wat zout over).
  7. Zet de tomaten in een ovenschaal en schuif in de oven. Laat ca. 10 min bakken tot de mozzarella gesmolten is.
  8. Maak nu de dressing voor de little gem. Prak de blauwe kaas en de karnemelk door elkaar met een vork tot je en grofkorrelig mengsel krijgt. Roer er de mayonaise, suiker, knoflookpoeder en Worschestershiresauce door. Breng op smaak met peper en zout, afhankelijk van hoe zout de kaas is die je gekocht hebt.
  9. Halveer de little gem. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de little gem op het snijvlak aan tot er een bruin randje ontstaat. Draai om en bak tot de gem iets begint te slinken. BAk niet te lang, hij moet wel bite houden. Leg met de snijkanten naar boven op een schaal en giet er de wat van de dressing over. Geef de rest van de dressing er apart bij.Serveer de aardappelsalade met de little gem en de gebakken tomaten.