Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gevulde tomatengroentensoep met knoflookbrood en een vleugje cashewroom

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
3291 Gevulde Tomatengroentensoep Met Knoflookbrood En Een Vleugje Cashewroom

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuk(s) Uien
  • 2 stuk(s) Paprika
  • 6 stuk(s) Tomaten
  • 1 teen Knoflook
  • 1 blikje(s) Witte bonen
  • 1 stuk(s) Courgette
  • 150 g Palmkool
  • 4 stuk(s) Pistolets bruin
  • 3 el Peterselie
  • 2 teentje(s) Geperste knoflook
  • 2 el Cashewnotenroom

In Huis

  • om te bakken Olie
  • 600 ml Kokend water
  • 4 el Ketjap
  • 3 el Olie
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. Let wel, je hebt meerdere keren knoflook nodig deze week.
  2. 1. Zet de waterkoker aan. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. 2. Snipper de ui. Snij de paprika in repen en dan in stukjes. Bak in een beetje olie de ui en paprika een paar minuten aan in een soeppan met dikke bodem. Snij intussen de tomaten in stukjes en hak de knoflook.
  4. 3. Voeg als de paprika en ui wat zacht zijn de knoflook toe, roer een paar keer om. Voeg dan de tomaten toe en pureer het geheel zo fijn of grof als je lekker vindt. Voeg het kokende water toe, breng op smaak met de ketjap en laat zachtjes koken.
  5. 4. Laat de bonen uitlekken. Snij de courgette in blokjes en zet opzij.
  6. 5. Snij met een scherp mes de nerf uit de palmkoolbladeren en snij dan in dunne reepjes. Voeg bij de soep. Breng weer aan de kook, en laat zachtjes afgedekt koken totdat de palmkool gaar is (ca. 10 minuten). Zet een wekker om na 5 minuten de courgette erbij te doen.
  7. 6. Kerf de pistoletjes met een scherp mes in, aan de bovenkant in de lengte in, zonder door de bodem te gaan. Hak de peterselie fijn, hou wat apart voor het garneren van de soep.
  8. 7. Meng de geperste knoflook fijn en meng met wat zout, de gehakte peterselie en de olijfolie. Verdeel het mengsel over de broodjes. Neem een vel folie per broodje, leg het broodje erop en vouw de randen omhoog tegen het lekken. Bak gedurende ca. 10 minuten totdat de pistoletjes lekker knapperig zijn.
  9. 8. Voeg als de groenten gaar zijn de uitgelekte witte bonen toe. Laat meewarmen en check goed op zout, er zit immers geen bouillonblokje in!
  10. 9. Serveer de soep met een schepje cashewnotenroom (zie pastagerecht van deze week!!) en de knoflookbroodjes.