Skip to main content

Gevulde vissoep met groenten

Vis

  • Totale tijd 80 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Uien
  • 1 stuk(s) Venkel
  • 2 stengel(s) Bleekselderij
  • 400 g Gemengde vis
  • 24 stuk(s) Grote garnalen
  • 1 stuk(s) Brood

In Huis

  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Bladpeterselie
  • 1 blikje(s) Gepelde tomaten
  • 2 blaadje(s) Laurier
  • 2 liter Visbouillon
  • 10 draadje(s) Saffraan
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snij de selderij en venkel in stukjes. Hak de peterselie grof.
  2. 2. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Fruit de uien en knoflook totdat ze glazig zijn. Voeg bleekselderij, venkel en laurierblad toe en bak op middelmatig vuur 5 minuten mee. Doe er dan de tomaten, saffraan en visbouillon bij. Breng aan de kook en laat 60 minuten zachtjes pruttelen.
  3. 3. Pureer de soep in de blender of met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en zet terug op het vuur. Voeg de vis en peterselie toe en laat de vis in ongeveer 10 minuten gaar worden.
  4. 4. Doe de laatste 5 minuten de garnalen erbij. Schep de soep in kommen of diepe borden. Verdeel de garnalen en serveer met stukjes brood.