Skip to main content

Gnocchi met boerenkool en blauwe kaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 400 g Boerenkool
  • 150 g Blauwe kaas
  • 1 bakje(s) Room
  • 80 g Walnoten
  • 2 pak(ken) Gnocchi

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Olie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui, snij de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Schep de boerenkool erdoor en laat al omscheppend slinken. Blus met een klein beetje water en stoof met deksel in 20-25 minuten gaar op zacht vuur.
  2. Zet een ruime pan water met zout op voor de gnocchi. Snij de kaas fijn en doe samen met de room in een steelpan. Laat zachtjes even inkoken en breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Hou warm.
  3. Hak de walnoten grof en zet in een bakje op tafel. Kook vlak voordat de boerenkool gaar is de gnocchi gaar. Dit duurt vanaf dat het water weer kookt ongeveer 2 minuten, de gnocchi zijn gaar zodra ze boven komen drijven. Laat uitlekken in een vergiet.
  4. Voeg de roomsaus bij de boerenkool, roer door elkaar en meng dan voorzichtig de gnocchi erdoor.
  5. Bestrooi met de walnoten.