Skip to main content

Gnocchi met courgette en salieboter en gemengde sla

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 courgette
  • 10 blaadjes salie
  • 160 gram boter
  • 1 zakje gemengde sla
  • 2 pakken gnocchi

In Huis

  • 3 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 el azijn
  • naar smaak mosterd
  • naar smaak suiker
  • om te bakken olie
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met water en zout op voor het koken van de gnocchi.
  2. Snij de courgette in stukken van ongeveer hetzelfde formaat als de gnocchi.
  3. Pluk de blaadjes salie van de takjes. 10 grote of dubbel zoveel kleintjes. Snij de blaadjes in reepjes.
  4. Zet de boter op in een pannetje en laat rustig smelten. Voeg wanneer de boter gesmolten is, de salie toe samen met peper en zout naar smaak.
  5. Maak een vinaigrette van 3 delen olie, 1 deel azijn, wat mosterd, peper, zout en eventueel een klein beetje suiker. Meng de vinaigrette door de gemengde sla.
  6. Verwarm in een koekenpan wat olie en bak de courgette mooi bruin en gaar. Maak op smaak met peper en zout.
  7. Kook de gnocchi vanaf het moment dat het water weer kookt 1 minuut en giet ze dan af. Laat even uitlekken.
  8. Roerbak de gnocchi daarna op hoog vuur 1 minuutje mee met de courgette.
  9. Roer de boter met salie erdoorheen en serveer direct, met de sla.
  10. Wijnsuggestie: Rioja Blanco - Rioja Vega (Rioja, Spanje), is mooi zuiver en fris droog. Heerlijk als aperitief en bij lichtesalades.