Skip to main content

Gnocchi met mozzarella en tomatensaus uit de oven

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 uien
  • 2 takjes basilicum
  • 600 gram gnocchi
  • 2 bollen mozzarella

In Huis

  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie om te bakken
  • 500 ml passata
  • 1 tl suiker
  • 50 gram Parmezaanse kaas
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Pluk de blaadjes basilicum van de takjes. Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak hierin de ui zachtjes 5 minuten aan. Voeg dan de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  2. Schenk de passata erbij en voeg de blaadjes basilicum en suiker toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat 15 minuten zachtjes inkoken tot een mooie saus.
  3. Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de gnocchi volgens gebruiksaanwijzing. Giet af en roer door de tomatensaus. Doe in een ovenschaal.
  4. Snij de mozzarella in plakken en verdeel over de gnocchi. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  5. Bak ca. 25 minuten in het midden van de oven. Laat voor het serveren 5-10 minuten afkoelen. Dat komt de smaak ten goede.
  6. Bestrooi met de extra basilicum.
  7. <br>Tip: lekker met een eenvoudige salade.