Skip to main content

Gnocchi met room, raapsteel en pijnboompitjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Gnocchi
  • 2 bosje(s) Raapstelen
  • 50 g Pijnboompitten
  • 2 stuk(s) Little gem sla
  • 1 bakje(s) Room

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Gedroogde tijm
  • 3 el Olie
  • 1 el Balsamicoazijn
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan water op met zout voor de gnocchi.
  2. Snij de raapsteel in 4 delen en was met behulp van een slacentrifuge.
  3. Hak de knoflook fijn.
  4. Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Let op dat ze niet verbranden, dat kan snel gaan!
  5. Was de sla en maak er een simpele vinaigrette bij van olie en balsamico azijn.
  6. Kook de gnocchi in circa 2 minuten gaar vanaf dat het water weer kookt, echt heel kort dus, zodra de gnocchi gaat drijven zijn ze klaar!
  7. Verhit in een wok wat olie. Fruit de knoflook even met de tijm aan voeg de gnocchi toe en bak lekker een beetje bruin.
  8. Voeg de room toe, warm door en maak op smaak met peper en zout. Voeg op het laatst de raapsteel toe zodat deze wat kan slinken.
  9. Strooi op het laatste de pijnboompitten erover.
  10. Serveer direct met de sla.