Skip to main content

Gnocchi met tijmbotersaus en spruiten met Parmezaanse kaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 pak(ken) Gnocchi
  • 350 g Spruiten

In Huis

  • 4 stuk(s) Zuurdesembrood
  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Olijfolie (extra vierge)
  • 125 g Boter
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • naar smaak Peper en zout
  • 1 el Citroensap
  • naar smaak Tijmblaadjes
icon package

Recept stappen

  1. Snij de boterhammen in blokjes. Doe het brood in de huishoudmachine en maal tot je een grof kruim hebt. Pers de knoflook. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het broodkruim met de helft van de knoflook ca. 4 minuten tot het kruim goudbruin en crispy is. Doe in een bakje en zet apart.
  2. Breng een pan met water en wat zout aan de kook voor de gnocchi. Maak in de tussentijd de spruiten schoon en snij in dunne plakjes. Doe 3/5 boter in de koekenpan en draai het vuur halfhoog. Voeg de spruiten en de rest van de knoflook toe en stoof zachtjes 3 minuten tot de spruiten beetgaar zijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Voeg zout, peper, citroensap en Parmezaanse kaas toe aan de spruiten en schep goed om. Hou warm.
  3. Bereid de gnocchi volgens gebruiksaanwijzing. Verwarm 2/5 boter in een klein pannetje. Voeg de tijmblaadjes toe. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Giet de gnocchi af en leg op een grote schaal. Schenk er de botersaus over. Schep de spruiten er over.
  4. Bestrooi met het broodkruim en serveer