Skip to main content

Gnudi met tomatensaus en verse doperwten

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 uien
  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 500 ml passata
  • 500 gram doperwten
  • 200 gram ricotta
  • 2 eierdooiers
  • 40 gram boerenkaas overjarig
  • basilicum naar smaak
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 tl citroenrasp

In Huis

  • olie om te bakken
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 blad laurier
  • 150 gram bloem
  • snuf nootmuskaat
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm wat olie in een wok of hapjespan. Snipper de ui en fruit zachtjes in de olie. Snij de knoflook fijn en voeg toe. Halveer de cherrytomaatjes en voeg toe. Fruit 1 minuutje mee en voeg de passata en het bouillonblokje toe. Voeg de tijm en laurier toe. Laat net zo lang pruttelen tot je klaar bent met de rest. Zeker 20 minuten maar hoe langer hoe lekkerder! Voeg zo nodig klein beetje water toe als de saus te dik wordt.
  2. Zet een klein pannetje water op voor de doperwten en een grote pan gezouten water voor de gnudi.
  3. Dop de doperwten, vraag om hulp! Kook ze gaar in 3-4 minuten, giet af en laat schrikken met koud water.
  4. Meng met een vork de ricotta, bloem, eidooiers*, een snuf nootmuskaat en een snuf zout totdat het deeg niet meer plakt.
  5. Rasp de kaas door het deeg. Het deeg mag wel iets plakken maar plakt het te veel, voeg dan wat bloem toe. Bestrooi het aanrecht met bloem en maak van het deeg strengen van 1½ cm dik. Snij de strengen in stukjes van 2 cm.
  6. Hak de basilicum grof en zet in een bakje op tafel.
  7. Stamp de pijnboompitten grof in een vijzel. Verhit een koekenpan en bak de pijnboompitten met zout naar smaak goudbruin. Rasp op het laatste de citroenrasp erbij, schudt om en draai het vuur uit.
  8. Voeg de doperwten bij de tomatensaus en breng op smaak met zout en peper.
  9. Kook de gnudi in 3-4 min. gaar. Als ze drijven zijn ze gaar. Giet de gnudi af en besprenkel met olijfolie en serveer direct met de saus en bestrooi met pijnboompittenkruim en basilicum.