Goed gevulde groentecurry met peterselie en naan brood

Vegan, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Goed gevulde groentecurry met peterselie en naan brood | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 200 gram peen
  • 200 gram knolselderij
  • 1 bakje curryspecerijen
  • 1 blikje kikkererwten
  • 400 ml kokosmelk
  • 500 ml passata
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 2 stronkje Shanghai paksoi
  • 8 stuks naan broodje mini
  • 2 el peterselie
  • naar smaak amandelyoghurt

In Huis

  • om te bakken olie
  • 4 tenen knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 200 graden, als je geen broodrooster hebt.
  2. Verwarm olie in een wok. Snipper de ui en bak glazig. Hak de knoflook fijn. Schil en snij de peen in halve maantjes van 0.5 cm dik. Snij de knolselderij in blokjes van 1 cm. Voeg toe en bak een paar minuten mee.
  3. Voeg de curryspecerijen toe en bak nog een minuutje mee. Laat de kikkererwten uitlekken, voeg toe en meng goed.
  4. Voeg de kokosmelk en passata toe. Meng tot een romige saus. Snij de kastanjechampignons in vieren, voeg toe. Snij de paksoi in stukken van 2 cm. Voeg alleen het wit toe en laat ca. 10 minuten zacht pruttelen. Voeg het blad de laatste 3 minuten bij de curry.
  5. Bak de naan broodjes 3-4 minuten af in de oven, het broodrooster.
  6. Hak de peterselie fijn en dek de tafel.
  7. Breng de curry op smaak met peper (er zit al zout in het specerijenbakje).
  8. Garneer met een schepje amandelyoghurt en de peterselie. Serveer met het naan brood.
  9. Goed om te weten: in het specerijenbakje voor 4p zit: 0.5 tl kaneel, 1.5 tl kurkuma, 0.25 tl chilipoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl zout en 1.5 el garam massala. In het 2p bakje zit de helft.