Goed gevulde groentecurry met peterselie en volkoren Libanees flatbread

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd 30 minuten
Wk 12 Goede gevulde groentecurry peterselie volkoren Libanees flatbread 2

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 200 gram peen
  • 1 bakje currykruiden
  • 1 blikje kikkererwten
  • 400 ml kokosmelk
  • 500 ml passata
  • 200 gram witte kool
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 1 stronk paksoi
  • 2 el peterselie
  • naar smaak yoghurt
  • 4 stuks volkoren Libanees flarbread

In Huis

  • om te bakken olie
  • 4 tenen knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm olie in een wok. Snipper de ui (zie tip) en bak glazig. Hak de knoflook fijn. Schil en snij de peen in halve maantjes van 0.5 cm. Bak een minuutje mee. Voeg de curry-kruiden toe en bak nog een minuutje mee. Laat de kikkererwten uitlekken, voeg toe en meng goed.
  2. Voeg de kokosmelk en passata toe. Meng tot een romige saus. Snij de witte kool in hele smalle reepjes, voeg toe. Snij de kastanjechampignons in partjes, voeg toe (zie tip). Snij de paksoi in stukken van 2 cm. Voeg alleen het wit toe en laat ca. 10 minuten zacht pruttelen. Voeg het blad de laatste 5 minuten bij de curry.
  3. Hak de peterselie fijn en dek de tafel.
  4. Verwarm het flatbread eventueel kort in de magnetron of koekenpan zodat het wat zachter wordt.
  5. Breng de curry op smaak met peper.
  6. Garneer met een schepje yoghurt en de peterselie. Serveer met het flatbread.
  7. vraag hulp bij het snijden, dan ben je nog sneller klaar. Ter info: in het kruidenbakje voor 4p zit: 0.5 tl kaneel, 1.5 tl kurkuma, 0.25 tl chilipoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl zout en 1.5 el garam massala. In het 2p bakje zit de helft.