Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Goedgevulde andijviestamppot met vegan baconstukjes, sjalot en oesterzwam

Vegan

  • Totale tijd minuten
Goedgevulde andijviestamppot met vegan baconstukjes sjalot en oesterzwam | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 800 gram Doré aardappen
  • 400 gram Bonita of Murasaki bataat (witte bataat)
  • 1 stuks prei
  • 1 stuks sjalot
  • 2 stengels bleekselderij
  • 300 gram oesterzwammen
  • 250 gram voorgebakken vegan baconstukjes
  • 250 gram andijvie

In Huis

  • 3 teen knoflook
  • olie om te bakken
  • 1 blaadje laurier
  • 1.5 tl gedroogde tijm
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en bataat en snij in blokjes.
  2. Kerf de prei in de lengte in en spoel het zand er tussenuit. Snij in ringen. Hak de knoflook fijn.
  3. Verwarm een scheut olie in een flinke soeppan. Voeg aardappel, bataat en prei toe. Bak een paar minuutjes al roerend (zonder te laten verkleuren). Roer de helft (!) van de gehakte knoflook erdoor en bak even mee. Zet het geheel net niet onder water en voeg zout en laurier toe, dek af, breng aan de kook en laat in ca. 15 minuten gaar koken.
  4. Snipper de sjalot en snij de bleekselderij in dunne boogjes. Verwarm olie in een wok en bak daarin zachtjes aan.
  5. Snij of scheur intussen de oesterzwammen in repen. Voeg toe als de sjalot glazig is en bak ca. 5 minuten op hoog vuur al omscheppend. Voeg als de oesterzwammen beginnen te bruinen de vegan baconstukjes toe en bak een paar minuten mee tot warm en bruin (ze hoeven niet zo knapperig). Voeg op het allerlaatst de andere helft van de knoflook en de gedroogde tijm toe. Schud een paar keer om en draai het vuur zacht.
  6. Giet de aardappel en bataat af (bewaar wat kookvocht!). Haal het laurierblaadje eruit! Stamp fijn en maak smeuïg met wat kookvocht. Breng goed op smaak met peper en zout.
  7. Snij de andijvie in repen en was met behulp van een slacentrifuge. Roer de andijvie door de puree en laat op een laag vuurtje wat slinken. Breng goed op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de andijviestamppot met de oesterzwammen en vegan baconstuckjes.