Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Goedgevulde linzensalade met knoflook-balsamico vinaigrette, bloemkoolsteaks met za’atar olie en (vegan) feta

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Goedgevulde linzensalade met knoflook balsamico vinaigrette bloemkoolsteaks met zaatar olie en vegan feta | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 250 gram Dupuis linzen
  • 700 gram rode biet
  • 800 gram (paarse) bloemkool
  • 1 stuks rode ui
  • 1.5 stuks courgette
  • 10 gram peterselie
  • 15 gram dille
  • naar smaak (vegan) feta
  • 2 tl za'atar specerijen

In Huis

  • olie om te bakken
  • citroensap (uit een flesje)
  • 2 teen knoflook
  • 1 tl zout
  • 4 el olijfolie extra vierge (voor vinaigrette)
  • 2 el balsamicoazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge (voor za'atar olie)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Spoel de linzen af en zet op in ruim water. Kook zachtjes in 30-35 minuten gaar (dit hangt sterk af van de linzen, kan per oogstmoment en dus zakje sterk verschillen!). Ze mogen nog wel een beetje een bite houden. Roer af en toe.
  3. Schil de biet en snij in blokjes van 1 cm. Meng met olie, een kneepje citroensap, zout en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Snij steaks van de bloemkool en leg, samen met evt. afgevallen roosjes, naast de biet. Besprenkel met olie, zout en peper. Rooster de groenten ca. 25 minuten in de oven.
  4. Maak de knoflook-balsamico vinaigrette. Pers de knoflook in een schaaltje en druk het zout (1 tl bij 4p!) er met een lepeltje doorheen. Meng met de olijfolie extra vierge en balsamicoazijn.
  5. Verwarm olie in een koekenpan, snipper de ui en fruit zachtjes. Snij de courgette in blokjes van 1 cm, bak op hoog vuur mee tot ze een beetje bruin en beetgaar zijn.
  6. Hak de peterselie (incl. dunne steeltjes) en dille fijn. Brokkel de (vegan) feta en zet in een bakje op tafel. Meng de za’atar door de olijfolie extra vierge.
  7. Giet de linzen af als ze gaar zijn en meng de dressing erdoorheen. Schep de aangemaakte linzen, biet, ui, courgette en verse kruiden door elkaar. Breng op smaak met peper.
  8. Besprenkel de bloemkoolsteaks met de za’atar olie. Serveer met de linzensalade en laat ieder er (Greek White) feta overheen strooien.
  9. Goed om te weten: in het bakje specerijen voor 4p zit 2 tl za’atar (sumak, SESAM, tijm, zout).