Goedgevulde pastasalade met broccoli, superverse ricotta en krokante kikkererwten

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten
Maaltijdbox recept pastasalade met broccoli en ricotta

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram peen
  • 500 gram broccoli
  • 200 gram conchigliette pasta
  • 1.5 blikje kikkererwten
  • 1 stuks courgette
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 2 stuks lente-ui
  • 250 gram ricotta
  • naar smaak koriander
  • naar smaak rucola en babyleaf sla
  • 100 gram hazelnotencrunch

In Huis

  • olie om te bakken
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • 0.25 tl chilipoeder
  • 2 tenen knoflook
  • scheut olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Zet een brede pan met een klein laagje water en wat zout op het vuur voor de groenten en een pan ruim water met zout voor de pasta.
  2. Schil de peen en snij in blokjes van ca. 1 cm. Breek de broccoli in kleine roosjes en snij de steeltjes in blokjes van ca. 1 cm. Kook/stoom de broccoli en peen afgedekt 4-6 minuten tot beetgaar. Laat uitlekken.
  3. Kook de pasta gaar in 9-11 minuten.
  4. Giet en spoel de kikkererwten af, laat uitlekken en bak in een wok in een beetje olie bruin en een beetje krokant. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder en chilipoeder toe. Let op: de kikkererwten kunnen uit de pan springen :).
  5. Snij intussen de courgette in blokjes. Hak de knoflook fijn. Snij de tomaatjes in helften en de lente-ui in ringetjes.
  6. Haal de kikkererwten uit de wok als ze bruin zijn en zet in een bakje op tafel. Doe wat verse olie in de pan en bak de courgette op hoog vuur een paar minuutjes.
  7. Voeg de knoflook toe, schudt om en wok de uitgelekte broccoli en peen samen met de lente-ui 1 minuut mee.
  8. Haal de ricotta uit het papiertje, maak wat los met een vork, voeg bij de groenten en roer even door. Schep de tomaatjes erdoor en de gekookte pasta samen met een goede scheut olijfolie extra vierge. Zet het vuur uit. Breng goed op smaak met zout en peper uit de molen.
  9. Haal de korianderblaadjes af, of hak fijn met steel en al.
  10. Verdeel rucola en de sla naar smaak over de borden. Schep de groenten op de borden en bestrooi met de koriander en hazelnootcrunch. Serveer met de gebakken kikkererwten.