Skip to main content

Goulash met broccoli

  • Totale tijd 150 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 1 kilo Runderstoofvlees
  • 600 g Broccoli

In Huis

  • 1 stuk(s) Paprika
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Plantaardige olie
  • 2 tl Bloem
  • 2 el Bruine suiker
  • 1 el Tomatenpuree
  • 800 g Gepelde tomaten
  • 250 ml Runderbouillon
  • 300 g Rijst
  • 2 tl Gerookt paprikapoeder
  • 125 ml Zure room
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Verwijder zaad en zaadlijsten van de paprika en snij in repen. Verwijder zaad en zaadlijsten van de rode peper en hak fijn.
  2. 2. Snij het rundvlees in blokjes.Verhit de olie in een grote braadpan. Bestrooi het vlees met een beetje gezeefde bloem, peper en zout. Bak het vlees in kleine porties rondom mooi bruin. Zet apart.
  3. 3. Bak in het overgebleven braadvet de ui en knoflook zachtjes 5 minuten aan. Voeg de rode peper, suiker en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Schenk de gepelde tomaat en runderfond erbij. Doe het aangebraden vlees terug in de pan. Voeg de paprika toe en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan, zet op het kleinste pitje en draai het vuur laag. Laat ongeveer 1,5 uur zachtjes garen.
  4. 4. Kook in de tussentijd de broccoli beetgaar in water met wat zout.
  5. 5. Bereid de rijst volgens gebruiksaanwijzing. Roer als het vlees mooi gaar is, het gerookt paprikapoeder door het vlees. Haal van het vuur.
  6. 6. Serveer de goulash met een kloddertje zure room erin, de rijst en de broccoli.