Skip to main content

Griekse garnalen in tomatensaus, tzatziki en gegrilde courgette

Vis

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 8 stuk(s) Garnalen
  • 1 stuk(s) Komkommer
  • 2 stuk(s) Courgette
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • 75 g Geitenkaas

In Huis

  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Olijfolie
  • 2 el (gehakt) Munt
  • naar smaak Citroensap (uit flesje)
  • Om in te vetten Olijfolie (om in te smeren)
  • 1 el Boter
  • 125 ml Passata
  • 100 ml Slagroom
  • 1 stuk(s) Brood
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Breng een pannetje met water en wat zout aan de kook hierin de garnalen 2 minuten. Haal ze uit het water en leg in een ovenschaal.
  2. 2. Verhit de oven op de grillstand.
  3. 3. Maak de tzatziki: Rasp de komkommer grof. Leg in een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Roer de yoghurt door. Knijp er 2 teentjes knoflook boven uit.
  4. 4. Voeg 1 eetlepel olijfolie en de gehakte munt (of anders dille) toe. Meng goed en breng op smaak met wat zout en peper en een beetje citroensap.
  5. 5. Snij de courgette in de lengte in kwarten. Kwast in met wat olijfolie en grill om en om met mooie grillstrepen. Bestrooi met zout en peper.
  6. 6. Snij de lente-ui in ringetjes. Verhit de boter in een pan en bak de lente-ui er in aan. Voeg de passata en de slagroom toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes inkoken.
  7. 7. Schenk de tomatensaus over de garnalen en verkruimel de geitenkaas erover. Zet 10 minuten onder de grill of tot de kaas lichtbruin kleurt. Serveer met de tzatziki, de courgettes en stukjes brood.