Griekse pitapizza met feta, olijventapenade, spinazie, tomaat en spinaziesoep

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd 35 minuten
Wk 14 Pitapizza met feta olijventapenade spinazie tomaat en overjarige kaas met spinaziesoep 3

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks sjalot
  • 200 gram Frieslander aardappelen
  • 600 gram spinazie
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 4 el muntblaadjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 8 stuks spelt pitabroodjes
  • naar smaak olijventapenade
  • 100 gram feta
  • 80 gram overjarige kaas
  • 4 tl yoghurt

In Huis

  • om te bakken olie
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 500 ml water
  • 500 ml melk
  • 1 teen knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de helft van de sjalot en snij de rest in ringen. Verwarm olie in een soeppan en fruit de gesnipperde sjalot. Schil en snij de aardappel in kleine blokjes. Bak even mee. Voeg de bouillonblokjes, het water en de melk toe. Breng aan de kook en laat circa. 5 minuten zachtjes koken.
  2. Verwarm olie in een koekenpan en bak de sjalotringen op zacht vuur ca. 5 minuten. Verwarm de oven voor op grillstand.
  3. Hak de knoflook fijn en voeg bij de sjalot-ringen als ze zacht zijn. Voeg ca. 100 gram (bij 4p) van de spinazie toe en laat net aan slinken. Breng op smaak met peper en zout en zet het vuur uit.
  4. Doe de rest van de spinazie bij de soep en kook nog ca. 5 minuten.
  5. Halveer de tomaatjes en snipper de muntblaadjes. Verdeel de tomatenpuree over de pitabroodjes (niet opensnijden) en beleg met het sjalot-spinazie mengsel en ongeveer de helft van de tomaatjes. Verdeel er wat gesnipperde munt over, wat dotjes olijventapenade en gebrokkelde feta. Rasp de kaas erover. NB. je kan ook 1 pp maken met Grieks thema, en 1 pp met overjarige kaas ipv feta en tapenade.
  6. Leg ca. 10 minuten op een rooster onder de grill totdat de kaas goudbruin is geworden en de pitabroodjes een beetje knapperig.
  7. Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout. Schep in elk kommetje een lepeltje yoghurt en rasp er wat overjarige kaas over (je hebt extra gekregen, maar let op, je hebt het in nog een recept nodig). Serveer met de pitapizaatjes en evt wat sla*.
  8. de olijventapenade is ook erg lekker op een toastje bij de borrel. Je houdt ook feta over. Lekker door de sla of bij de overgebleven tomaatjes mengen.