Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Griekse pitapizza met feta, olijventapenade, spinazie, tomaat en spinaziesoep

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Griekse pitapizza met feta, olijventapenade, spinazie, tomaat en spinaziesoep | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks banaansjalot
  • 1 stuks kruimige aardappel (ca. 200 gram)
  • 100 gram spinazie (voor bij de sjalot)
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 8 stuks volkoren pitabroodjes
  • naar smaak olijventapenade
  • 200 gram Hollandse 'feta'
  • 300 gram spinazie (voor de soep)
  • 1 stuks komkommer

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1.5 blokjes groentebouillon
  • 600 ml water
  • 300 ml melk
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el balsamicoazijn
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de helft van de sjalot en snij de rest in ringen. Verwarm olie in een soeppan en fruit de gesnipperde sjalot. Schil en snij de aardappel in kleine blokjes. Bak even mee. Voeg het bouillonblokje, het water en de melk toe. Breng aan de kook en laat zachtjes koken.
  2. Verwarm olie in een koekenpan en fruit de sjalotringen op zacht vuur ca. 5 minuten. Verwarm de oven voor op grillstand.
  3. Hak de knoflook fijn en voeg samen met de gedroogde tijm bij de sjalotringen als ze zacht zijn. Voeg ca. 100 gram (bij 4p) spinazie toe en laat net aan slinken. Breng op smaak met peper en zout en zet het vuur uit.
  4. Halveer de tomaatjes. Verdeel de tomatenpuree over de pitabroodjes (niet opensnijden) en beleg met het sjalot-spinazie mengsel en wat tomaatjes (overgebleven tomaatjes gebruik je voor een slaatje zo!). Verdeel er wat dotjes olijventapenade en gebrokkelde feta over.
  5. Leg ca. 10 minuten op een rooster onder de grill totdat de kaas een beetje gesmolten is en de pitabroodjes een beetje knapperig.
  6. Doe de aangegeven hoeveelheid spinazie bij de soep en kook nog ca. 5 minuten.
  7. Maak een vinaigrette in een slakom van de olijfolie extra vierge, balsamico azijn, zout en peper. Voeg de overgebleven cherrytomaatjes en evt. overgebleven feta erbij. Was of schil de komkommer, snij in stukjes en voeg toe.
  8. Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout. Verdun evt. met wat water tot de gewenste dikte is bereikt. Serveer met de pita-pizzaatjes en eventueel wat salade.