Grillworst met Ierse wintergroenten-puree

Wild

  • Totale tijd 30 minuten
Maaltijdbox met duurzame streekproducten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo Frieslander aardappelen
  • 2 stuks peen
  • 2 stuks prei
  • 500 gram grillworst cheddar jalapeno
  • 1 bakje grillworstkruiden
  • 1 stuks witte kool
  • 1 stuks ui

In Huis

  • flinke scheut boter
  • scheutje olijfolie (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Schil en snij de aardappelen en peen in stukken van 5 cm. Snij de prei in ringen. Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook de aardappelen in ongeveer 15- 20 minuten gaar. Voeg in de laatste 10 minuten de peen en de prei in de pan.
  2. Haal de grillworst uit de verpakking en rol door de bijgeleverde kruiden heen zodat de worst helemaal bedekt is. Klopt de overige kruiden af (zie tip). Leg de worst op een rooster in de oven en bak in ca. 15 min gaar. Laat 5 minuten rusten. Snij vervolgens de grillworst eerst in plakjes en daarna in blokjes van circa 5 cm.
  3. Verwijder de dikke stronk uit de kool en snij in smalle reepjes. Snipper de ui in blokjes. Verhit een klontje boter in een pan en roerbak de koolreepjes en de ui circa 5 minuten tot het begint te kleuren.
  4. Giet de aardappel, peen en prei af en stamp tot puree met een scheutje boter. Voeg vervolgens de koolreepjes, ui en grillworst blokjes toe. Breng op smaak met wat peper en zout en roer goed door.
  5. Voeg als laatst nog een scheutje olijfolie toe en meng nogmaals goed door (optioneel) en serveer.