Groene bonensalade met Reade Jutter tosti

Vegetarisch

  • Totale tijd 40-45 minuten
Groene bonensalade met Reade Jutter tosti | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 el(!) sjalot
  • 800 gram tuinbonen
  • 300 gram sperziebonen
  • 300 gram snijbonen
  • 0.5 stuks courgette
  • 4 stronkjes roodlof
  • 8 sneetjes Pain au Levain bruin
  • 180 gram Reade jutter kaas

In Huis

  • 2 el witte wijnazijn
  • olie om te bakken
  • 1 tl mosterd
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • om te besprenkelen balsamico azijn
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan water (met zout) op voor de peulvruchten.
  2. Snipper 1 el sjalot (bij 4p) heel fijn en doe met de azijn in een slabak. Zet weg.
  3. Dop de tuinbonen. Vraag om hulp, vele handen maken licht werk! Haal de steeltjes van de sperzie- en snijbonen en snij in stukjes van ca. 2 cm. Kook de tuinbonen in 8-10 minuten gaar. Kook de snij- en sperziebonen de laatste 6-8 min mee. Giet en spoel (eventjes) af met koud water zodat ze mooi groen blijven.
  4. Snij de courgette in dunne, kwart maantjes. Doe ze in een vergiet en bestrooi met wat zout. Laat uitlekken tot gebruik.
  5. Verwijder het hart van de roodlof en snij in repen.
  6. Maak de dressing. Klop de mosterd en olijfolie extra vierge bij de azijn met sjalot. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de afgegoten warme bonen erbij.
  7. Maak een tosti per persoon. Beleg met plakjes Reade Jutter kaas, reepjes roodlof en sprenkel er wat balsamico azijn over. Bak in een koekenpan in wat boter of gebruik een tosti-ijzer.
  8. Meng de courgette en rest van de roodlof door de bonensalade en serveer met de tosti’s.