Skip to main content

Groene curry met bataat, broccoli, oesterzwam en pandanrijst

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 g Pandanrijst
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 400 g Broccoli
  • 400 g Bataat
  • 1 zakje(s) Currypasta
  • 400 ml Kokosmelk
  • 300 g Oesterzwammen
  • 1 stuk(s) Paksoi
  • 1 stuk(s) Limoen
  • 30 g Koriander

In Huis

  • Olie om te bakken
  • 1 teentje(s) Knoflook
icon package

Recept stappen

  1. 1. Breng een pan water aan de kook. Voeg zout toe en 50-75 gram rijst pp. Kook afgedekt zachtjes gaar in 10 minuten. Giet af en laat afgedekt nog 10 minuten staan.
  2. 2. Zet ook een pannetje met een laagje gezouten water op voor de broccoli.
  3. 3. Snij de ui doormidden en dan in partjes. Verwarm olie in een wok en fruit de ui zachtjes terwijl je verder gaat met de rest.
  4. 4. Snij de broccolisteel in stukjes en de roosjes klein. Blancheer de broccoli als het water kookt ca. 4 minuten.
  5. 5. Schil de bataat en snij in blokjes. Voeg bij de ui. Roerbak even mee en voeg de currypasta toe. Bak kort, tot de geuren vrijkomen. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook, dek af en laat zachtjes 8 minuten koken.
  6. 6. Giet de broccoli af, spoel koud af en voeg de laatste paar minuten bij de curry.
  7. 7. Snij intussen de oesterzwammen in stukken. Bak ze op hoog vuur bruin. Snij een knoflookje fijn, voeg op het laatst toe, schud de pan nog twee keer om, bestrooi met peper en zout en draai het vuur uit.
  8. 8. Snij de paksoi en was in een vergiet. Roer op het laatst bij de curry en laat een paar minuten slinken. Breng goed op smaak met zout (anders komt de curry smaak niet tot zijn recht) en besprenkel met wat limoensap.
  9. 9. Haal de korianderblaadjes af. Serveer de curry met de rijst, de oesterzwammen en de koriander.
  10. <br>Tip: voeg evt. een restje witte kool toe.