Skip to main content

Groene curry met pulled oats, courgette, spinazie en kokosmelk

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram aardappels
  • 1 courgette
  • 1.50 zakje groene currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 bakjes pulled oats
  • 600 gram spinazie
  • koriander naar smaak

In Huis

  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en snij ze in blokjes van max 2 cm. Verwarm olie in een grote afdekbare wok of hapjespan en bak daarin de aardappelblokjes een paar minuten stevig aan. Snij intussen de courgette in blokjes van 2 cm en voeg toe. Bestrooi met zout.
  2. Roerbak nog een paar minuten en voeg de currypasta toe. Bak even mee en blus het geheel af met de kokosmelk. Breng aan de kook en laat ca. 5 minuten sudderen, tot de aardappels gaar zijn.
  3. Roer de pulled oats door de curry als de aardappels gaar zijn. Leg de spinazie (deze is al gewassen) eroverheen. Dek af en laat ca. 5 minuten koken tot de spinazie is geslonken. Let op: laat de pulled oats niet te lang sudderen, dan houden ze geen bite meer over.
  4. Haal de korianderblaadjes van de stelen en zet in een bakje op tafel.
  5. Breng de curry op smaak met peper en zout. Serveer met de korianderblaadjes.
  6. Haal bij stap 3 de curry uit de wok en doe de spinazie in de pan en doe de curry er gelijk weer over. Zo wordt de spinazie ook van bovenaf verwarmd zodat het sneller slinkt en de pulled oats sudderen zo ook niet te lang onder in de pan zodat ze hun bite behouden. Dek af en laat ca. 5 minuten koken tot de spinazie is geslonken.