Skip to main content

Groene curry met varkensfilet

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Winterpeen
  • 360 g Gegaarde varkensfilet
  • 1 bosje(s) Raapstelen
  • 8 takje(s) Koriander

In Huis

  • 1 el Plantaardige olie
  • 3 el Groene currypasta
  • 500 ml Kippenbouillon
  • 250 ml Kokosroom
  • 2 stengel(s) Citroengras
  • 300 g Rijst
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij de winterwortel in stukken van 4 cm. Snij de stukken in de lengte doormidden. Snij de varkensfilet in blokjes van 2 cm. Was de raapstelen goed en snij fijn.
  2. 2. Verhit de plantaardige olie in een grote pan met dikke bodem. Bak hierin de currypasta zachtjes ongeveer 2 minuten aan.
  3. 3. Voeg de bouillon en kokosroom toe en breng aan de kook. Snij het citroengras aan de onderkant in en leg in de vloeistof. Laat 15 minuten zachtjes trekken.
  4. 4. Bereid de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
  5. 5. Doe de blokjes varkensfilet in de currysaus en laat 5 minuten zachtjes opwarmen in de currysaus. Voeg de raapstelen toe en schep om. Laat zachtjes enkele minuten stoven totdat de raapstelen geslonken zijn.
  6. 6. Bestrooi met korianderblaadjes. Serveer met de rijst.