Skip to main content

Groene curry van kabeljauw, courgette en spinazie

Vis

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram aardappels
  • 1 courgette
  • 400 gram kabeljauwfilet
  • 600 gram spinazie
  • koriander naar smaak

In Huis

  • 1.50 zakje groene currypasta (bijv van Fairtrade Original)
  • 400 ml kokosmelk
  • olie om te bakken
  • citroensap naar smaak
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en snij in blokjes van max 2 cm. Verwarm olie in een grote afdekbare wok of hapjespan en bak daarin de aardappelblokjes een paar minuten stevig aan. Snij intussen de courgette in blokjes van 2 cm en voeg toe. Bestrooi met zout.
  2. Roerbak nog een paar minuten en voeg de currypasta toe. Bak even mee en blus het geheel af met de kokosmelk. Breng aan de kook en laat ca. 5 minuten sudderen, tot de aardappels gaar zijn.
  3. Dep intussen de vis droog en snij in stukken. Bestrooi met zout en peper. Leg in de pan als de aardappels gaar zijn, duw een beetje onder. Leg de spinazie (deze is al gewassen) eroverheen. Dek af en laat nog ca. 5 minuten koken, tot de vis gaar is en de spinazie geslonken.
  4. Haal de korianderblaadjes van de stelen en zet in een bakje op tafel.
  5. Breng de curry op smaak met peper en zout en eventueel een kneepje citroensap. Serveer met de korianderblaadjes.