Skip to main content

Groene kool rolletjes met boerderijkaas en komijnzaad

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Groene kool
  • 2 stuk(s) Ui
  • 1 stuk(s) Winterpeen
  • 100 g Boerderijkaas pikant

In Huis

  • 2 el Gesmolten boter
  • 1 el Komijnzaad
  • 1 dl Groentebouillon
  • 75 g Paneermeel (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. 1. Haal de mooie bladeren van de kool en blancheer ze. Laat ze goed uitlekken en verwijder de harde stronk.
  2. 2. Snij de rest van de kool fijn. Snipper de ui fijn. Snij de wortel in reepjes.
  3. 3. Laat 1 el boter warm worden en fruit daarin de ui. Voeg na een paar minuten ook de fijngesneden kool en de reepjes wortel toe samen met het komijnzaad. Laat even 5 minuten zachtjes stoven.
  4. 4. Leg de bladeren uit op een vlakke ondergrond en verdeel het koolmengsel erover. Rol de bladeren op tot een rolletje, leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal en schenk de bouillon erover.
  5. 5. Rasp de kaas. Meng de kaas met het paneermeel en strooi dit mengsel over de rolletjes. Bak de rolletjes gedurende 20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
  6. <br>Tip: je kan i.p.v. komijnzaad ook andere specerijen gebruiken, bijvoorbeeld kerrie, korianderzaad of een chilimengsel.