Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Groene kool uit de oven met venkelworstworst en linzen met pastinaak

Varken

  • Totale tijd minuten
Dekrat Header

Ingrediënten

In de box

  • 1 savooie kool
  • 1 banaansjalot
  • 200 gram pastinaak
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 venkelworstjes

In Huis

  • 1 tl komijn
  • 2 blikjes linzen
  • 3 el olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verwijder de buitenste grove bladen van de groene kool. Halveer de kool en snij in wedges van ca. 2 cm dik. Snij de rode ui in ringen.
  3. Leg de wedges in een grote ovenschaal, bestrooi met komijn, peper en zout en olijfolie. Leg de uienringen er bovenop, voeg een heel klein scheutje water toe, dek af met aluminiumfolie en zet in de oven voor ca 30 minuten.
  4. Schil de pastinaak en snij in kleine blokjes van ca 1/2 cm. Snij de bleekselderij in even grote stukjes. Hak de knoflook fijn. Bak de pastinaak en de bleekselderij in een diepe koekenpan aan totdat het begint te kleuren. Voeg dan de knoflook toe en bak nog even mee. Doe dan de linzen erbij, warm even goed door, haal van het vuur en hou warm.
  5. Bak intussen de venkelworstjes in een beetje olie rondom bruin en laat rustig garen in ca 15 -20 minuten.
  6. Haal na 30 minuten de folie van de groene kool en laat nog 10 minuten een beetje bruin worden in de oven. Check of de kool goed gaar is en dien op met de worst en de linzen.